Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно пробег

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно пробег

Здравейте, насочил съм се към Алфа Ромео 2.4 JTD и искам да ви попитам пробег от порядъка на 260 000км много ли е за тази кола?

Не......нормално си е......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Според мен километрите нямат особенно значение дали са 100к или 300к ... по скоро от значение е как е била "гледана" колата през този целия пробег.
      Виждал съм коли в окаяно състояние (от към двг) на едва 120к км и такива каквито съм имал на по над 320к с двг работещ като часовник.
      Моето JТD е на 256к и проблеми от към двг - нула !

Comment

В тази връзка ми се иска и аз да попитам обаче за 1.9JTD 115 к.с. - колко горе долу е "живота" на турбината и пробега има ли много много голямо значение за ГНП-то и дюзите на този мотор? Говорим за кола, с която са се отнасяли що-годе нормално. Оглеждам се от известно време за 156-ца с такъв мотор, ама ги гледам все на по около 170-200 000км и се леко се отдръпвам от тия екземпляри точно заради елементите, които споменах по-горе.
        In God we trust, all others pay cash.
        Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
        Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

По-спокоен ли ще си ако на табелата пише: 98 000км. реални!!!
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от MoLoX Покажи съобщение
            Според мен километрите нямат особенно значение дали са 100к или 300к ... по скоро от значение е как е била "гледана" колата през този целия пробег.
            Виждал съм коли в окаяно състояние (от към двг) на едва 120к км и такива каквито съм имал на по над 320к с двг работещ като часовник.
            Да, прав си! Мои познат също си купи Ситроен на 360 000км. и за една година каране само фреон е зареждал (като изключим гориво, масло и т.н.)

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
            В тази връзка ми се иска и аз да попитам обаче за 1.9JTD 115 к.с. - колко горе долу е "живота" на турбината и пробега има ли много много голямо значение за ГНП-то и дюзите на този мотор? Говорим за кола, с която са се отнасяли що-годе нормално. Оглеждам се от известно време за 156-ца с такъв мотор, ама ги гледам все на по около 170-200 000км и се леко се отдръпвам от тия екземпляри точно заради елементите, които споменах по-горе.
            Живота на турбината колко би могла да бъде едва ли някой ще може да каже тъй като зависи от много фактори.
            Last edited by Omni; d.m.y г., 18:58.
            ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Взех моита на 170 К в момента е 262 К еми всичко си бачка като часовник (веднага е чипирах).
              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от GT500 Покажи съобщение
                Здравейте, насочил съм се към Алфа Ромео 2.4 JTD и искам да ви попитам пробег от порядъка на 260 000км много ли е за тази кола?
                Ми тя направо си е нов внос......

Първоначално публикувано от MoLoX Покажи съобщение
                Гледана, гледана, колко да е гледана след 5-тата година...... Не, че няма и запазени де......

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                По-спокоен ли ще си ако на табелата пише: 98 000км. реални!!!
                Ооооооо дааааа.......
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от GT500 Покажи съобщение
                  Така с тези километри колата е сякаш от ШоуРума е изляза Нищо не са , недей да им се плашиш Сега сириозно .... гледай колата дали е гледана както трябва това е основния проблем на всяка кола Успех!
                  156 1.9jtd 105`99 # Golf 1.9tdi 110`99 #Golf 1.9tdi 131`02 # Corsa 1.0 12v 50`00 # Yamaha FZR 600cc 125`01
                  http://vbox7.com/play:50b703f7

Comment

Мойта беше на 218к обаче намерих сервизната книжка - забутана, инак ма уверяваха че е на 126к, обаче човека редовно я е обслужвал и съм много доволен.Да чукна на дърво.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      Мойта беше на 218к обаче намерих сервизната книжка - забутана, инак ма уверяваха че е на 126к, обаче човека редовно я е обслужвал и съм много доволен.Да чукна на дърво.
                      Те това е класиката - повечето дизели в момента на пазара са на по 120-130 х.км РеАлНи
                      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Моята в момента е на 176 по километраж,а на компа са 146 000......а сега де......какво е сменяно и на колко километра е колата ми, само бог знае....важното е ,че съм доволен.....и върви доста прилично...
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Е какво значение има..това си взел, това е, да не ти дреме
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Успокоявам колегата,това е което правя....
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

стига де, човека искаше съвет) , ако го притеснява нещо най-добре е да се насочи към някой от форумните сервизи итова е..
                              147 JTD

Comment

Working...
                              X